Yaşam

Bayat ekmekten börek nasıl yapılır? bayat ekmek rulo tanımı

Ekmek, Türk milleti olarak en sık tükettiğimiz, her öğünde ve her acıktığımızda ilk sırada yer alan besinlerden biridir. Sıcak ve tazeyken bayıldığımız ekmek, bayatlayınca pek çekiciliği kalmıyor. En çok israf edilen besinlerden biri olan ekmeği bir kereden fazla israf etmemek için yumurtalı ekmek yaparak tüketiyoruz. Aslında bayat ekmekler, değerlendirilmesi en kolay ve en çeşitli olanlardır.

Evde hamur yoğurmadan, hamur yapma derdi olmadan on beş dakikada hazırlayabileceğiniz, aynı zamanda bayat ekmeklerinizi de değerlendirebileceğiniz bir tarifi sizler için araştırdık. İşte karşınızda, çıtır çıtır lezzetiyle bayat ekmekten börek tarifi…

Bayat ekmekli börek tarifi

4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

Malzemeler;

  • 8 dilim bayat ekmek,

İç harç için:

  • 3 domates, küp şeklinde kesilmiş
  • 1 adet kapya biber, küp şeklinde doğranmış
  • 1 su bardağı ufalanmış peynir,
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz,
  • 1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri

Sosu için:

  • 1 yumurta,
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 2 yemek kaşığı süt,
  • Tuz, karabiber, kekik, fesleğen

Yapılışı;

  • Fırını 180 derece fanlı ayarda çalıştırın ve yağlı kağıt serilmiş borcama hazırlayın.
  • Tüm sos malzemelerini geniş bir kaba alın ve güzelce çırpın.
  • Önce 4 dilim bayat ekmeği çift taraflı olacak şekilde sosa batırın ve yeterince ıslattıktan sonra borcamın altına yerleştirin.
  • Islatılan ekmeğin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip üzerine doğranmış domates, kapya biber, maydanoz ve peyniri ekleyin.
  • Zevkinize göre baharat ekleyin.
  • Kalan 4 dilim bayat ekmeği tam olarak ıslatın, sebzeleri kapatın ve kaşar peyniri serpin.
  • Daha sonra domates, kapya biber, maydanoz ve peyniri tekrar ekleyin ve baharatları serpin.
  • Kalan rendelenmiş kaşar peynirini üzerlerine gezdirip fırına verin.
  • Bayat ekmeklerden börekleriniz yaklaşık 20 dakikada pişecektir.

Sıcak servis yapın, afiyet olsun!

kangal-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu